Αποκριάτικες στολές και η ιστορία τους

Αρλεκίνοι

Ο Αρλεκίνος είναι ένας κωμικός χαρακτήρας υπηρέτη της ιταλικής Commedia Dell’ Arte.

Χαρακτηριστικό του αρλεκίνου είναι το καρό κοστούμι του και το ιδιαίτερο καπέλο του.

Πιστεύεται ότι το όνομα Αρλεκίνος προέρχεται  από την παλιά γαλλική λέξη herlequin ή hellequin (δαίμονας ή φάντασμα) και εμφανίστηκε τον 11ο αιώνα.


ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ




ΠΙΕΡΟΤΟΣ

Ο Πιερότος δεν φοράει μάσκα και έχει τονισμένο με χρώμα το λευκό του πρόσωπο. Η στολή του αποτελείται από μια φαρδιά λευκή μπλούζα με μεγάλα κουμπιά και άνετα λευκά παντελόνια. Φοράει ένα περιλαίμιο και καπέλο με κωνικό σχήμα. ΄Αλλοτε, δεν φοράει ούτε κολάρο ούτε καπέλο, παρά μόνο ένα μαύρο σκούφο. Το κυριότερο στοιχείο στον χαρακτήρα του Πιερότου είναι η αφέλειά του.

Πρόκειται για έναν θεατρικό χαρακτήρα που από τα τέλη του 16ου αιώνα ερμηνεύονταν από τους ιταλικούς θιάσους ηθοποιών που έπαιζαν την λεγόμενη Κομέντια ντελ άρτε  .





ΚΛΟΟΥΝ

Οι κλόουν είναι επαγγελματίες κωμικοί διασκεδαστές, με χαρακτηριστική στολή και μακιγιάζ.

Εργάζονται συνήθως στο τσίρκο ή  σε οποιοδήποτε χώρο κληθούν να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους και να διασκεδάσουν το κοινό τους που συνήθως είναι παιδιά.




Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΛΕΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΠΙΝΑΣ:

https://www.paintposterstudio.com/post/%CE%B7-%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82 

Σχόλια