Οι κόκκοι του σιταριού (σπόροι) σπέρνονται στο έδαφος και αφού βλασταίνουν , μετά δίνουν στάχυα.
Τα στάχυα κόβονται και αλωνίζονται με
θεριζοαλωνιστική μηχανή και στη συνέχεια στο μύλο θρυμματίζονται οι κόκκοι για
να ληφθεί αλεύρι .
Ο φούρναρης φτιάχνει ζύμη ψωμιού με
αλεύρι.
Για να φτιάξει τη ζύμη του, ο φούρναρης
ανακατεύει αλεύρι, μαγιά, αλάτι και νερό στο ζυμωτήρι του.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει χάρη
στη μαγιά , ο φούρναρης της δίνει το σχήμα μπαγκέτας ή καρβελιού και την ψήνει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου