Εξηγούμε στα παιδιά τι είναι ο κορωνοϊός


Μαμά, ποιος είναι ο κοροναϊός ; Και το COVID-19; Και γιατί δεν μπορούμε να βγούμε έξω; Αυτές τις μέρες, είναι πιθανό τα παιδιά σας να σας έχουν ζητήσει μερικές από αυτές τις ερωτήσεις και αυτό είναι ότι βιώνουμε μια εξαιρετική κατάσταση καραντίνας λόγω του κορονοϊού. Ας εξηγήσουμε με απλό τρόπο στα παιδιά τι είναι ο κορωνοϊός και πώς μπορούμε να εμποδίσουμε την εξάπλωσή του.

Ερωτήσεις κατανόησης:

  • Τι έχετε καταλάβει ότι είναι ο κορωναϊός;
  • Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι ή να βγούμε έξω;
  • Γιατί είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας;
  • Πώς θα έπρεπε να πλύνετε τα χέρια σας;
  • Πώς πρέπει να φτερνιζόμαστε;
Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να εκπαιδευτούν τα παιδιά σχετικά με τη σημασία της ύπαρξης καλών υγιεινών συνηθειών για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά με καλή υγεία δεν υποφέρουν από σοβαρές συνέπειες όταν συμβάλλουν στον ιό. . Ωστόσο, μπορούν να είναι πομποί. Επομένως, πρέπει να τους διδάξουμε να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωναϊού.

Το παιχνίδι του πλυσίματος των χεριών :

Xάρη σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε παιδιά να πλένουν τα χέρια τους πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περιλαμβάνει τη ζωγραφική ενός μικρού κορωναϊού στο πίσω μέρος του χεριού του παιδιού σας . Ο στόχος είναι ότι όλη την ημέρα τα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους όσες φορές είναι απαραίτητο, έτσι ώστε το σχέδιο να διαγραφεί. Ο αγώνας κατά του κοροναϊού έχει αρχίσει!



-Το Πείραμα του πιπεριού:


Πολλοί ειδικοί χρησιμοποιούν το περίφημο πείραμα « Running Pepper » για να εξηγήσουν στα παιδιά γιατί είναι τόσο σημαντικό να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό. Προετοιμασία είναι πολύ απλή, απλά πρέπει να πάρετε μια βαθιά πλάκα και προσθέστε νερό και πιπέρι. Το πιπέρι, σε αυτή την περίπτωση, αντιπροσωπεύει τον κοροναϊό.

Αν αγγίξουμε την επιφάνεια του νερού με το δάχτυλό μας, τίποτα δεν θα συμβεί (εκτός από το ότι θα πάρουμε το δάχτυλό μας υγρό). Ωστόσο, εάν βάζετε σαπούνι στο δάχτυλό σας και αγγίζετε την επιφάνεια του νερού ... το πιπέρι θα αποστραγγιστεί! Το ίδιο συμβαίνει και με τους ιούς όταν πλένουμε με σαπούνι και νερό.

Σχετική ανάρτηση:





Σχόλια