Στολίζουμε το σχολείο μας με θυρεούς


Η χρήση διάφορων θυρεών και οικοσήμων για την ανάδειξη ατόμων και ομάδων, χρονολογείται από την αρχαιότητα και εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα και όπως φαίνεται και για πάντα.


Εν όψει της σχολικής μας γιορτής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, σκέφτηκα να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά αυτούς τους θυρεούς για να στολίσουμε τον σχολικό μας χώρο και κυρίως προς ένδειξη τιμής και δόξας στους ήρωες και τα εθνικά μας σύμβολα.



 Χρησιμοποίησα το δάφνινο στεφάνι , επειδή από την αρχαιότητα έως και σήμερα είναι τιμητικό σύμβολο και έπαινος για κάποια νίκη ή για κάποια ιδιαίτερη απόδοση που είχε επιτύχει ο τιμούμενος σε αθλητικό αγώνα ή σε κάποια άλλη αναμέτρηση ιδιαίτερης σημασίας.

 Στη σύγχρονη εποχή είναι ευρέως γνωστό και παραμένει σύμβολο δόξας και τιμής.
Το δάφνινο στεφάνι που αποτελεί και σύμβολο της ειρήνης, 'εχει κυκλικό σχήμα , που συμβολίζει την τελειότητα . Τα αειθαλή φύλλα της δάφνης συμβολίζουν την αιωνιότητα και την αθανασία.












Κόβουμε 4 τετράγωνα από χαρτί μπλε γλασέ και στην συνέχεια τα κολλούμε στην σημαιούλα. Χρωματίζουμε τα φύλλα δάφνης και κόβουμε το στεφάνι.




Σχόλια