Oφθαλμολογική εξέταση των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας με διαθλασίμετρο


 Η δράση αυτή έγινε με συνεργασία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, των LIONS ''OΡΦΕΑΣ'' Κομοτηνής, του Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής και της ΔΙ.Π.Ε. Ν. Ροδόπης.
Η οφθαλμίατρος κυρία Πασχαλινού




Η οφθαλμολογική εξέταση στα παιδιά είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί 5-10% των παιδιών της προσχολικής ηλικίας και 25% των παιδιών της σχολικής   ηλικίας έχουν προβλήματα όρασης. Η πρώιμη διάγνωση είναι καθοριστική γιατί πολλές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής.



Εκείνο που πρέπει να γνωρίζoυν οι γονείς είναι ότι άσχετο αν υπάρχουν ή όχι συμπτώματα, ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών είναι απαραίτητος. Γιατί τυχόν προβλήματα στην όραση ενός παιδιού-που δεν έχουν γίνει αντιληπτά και άρα δεν έχουν αντιμετωπιστεί- μπορεί να επιδράσουν όχι μόνο στη σχολική του απόδοση, αλλά και στην ομαλή ανάπτυξή του. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί εκείνοι που δεν αποκλείουν, να υπάρχουν ακόμα και διαταραχές στη συμπεριφορά και την αντίληψη του παιδιού δηλαδή η έλλειψη ικανότητας προσήλωσης στο πίνακα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην απόδοση του στο μάθημα, γι’ αυτό και η φροντίδα των ματιών των παιδιών σας θα πρέπει να γίνει κύρια μέριμνά σας.

Τι βλέπουμε παιδιά;

Προσέχουμε τα μάτια μας!






Διαθλασίμετρο




Αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη της ομάδας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!
O εθελοντισμός στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας!

Σχόλια